Deze Nederlandse zonnecamper is compleet zelfvoorzienend

Studenten van de TU Eindhoven hebben een elektrische camper ontwikkeld met een actieradius van meer dan 700 kilometer. Dankzij zonnepanelen met een oppervlak van ruim 17 vierkante meter is de camper geheel zelfvoorzienend op energiegebied.

Teun vindt alles mooi aan zijn 300 SL met vleugeldeuren: ‘Ik begin niet aan elektrisch’

Meer dan veertig jaar terug kocht Teun Stolze (77) zijn vuurrode Mercedes 300 SL met de karakteristieke vleugeldeuren en nóg kan hij zijn ogen er niet vanaf houden. Dat is ook moeilijk bij een sportauto uit ’56 die zijn tijd ver vooruit was, met injectiemotor en comfort bij hoge snelheden, al trapt zijn baasje hem liever niet te hard op de staart.

‘Is het slecht om een dieselmotor vaak te starten?’

‘Vaak zie ik auto’s langs de kant van de weg stilstaan met draaiende motor. Denk aan pakketbezorgers of taxi’s. Als ik de chauffeur vraag of de motor uit mag vanwege de stank en luchtverontreiniging, doet hij dat meestal wel. Maar sommige dieselrijders doen het niet, omdat het volgens hen slecht is voor de dieselmotor om telkens weer te starten. Hebben zij gelijk?’, vraagt lezer Pierre Ruijter.

België: gratis rijbewijs voor werkloze Walen

De Waalse regering gaat werkzoekenden in staat stellen gratis hun rijexamen af te leggen. In het kader van het experiment ‘Passeport Drive’ wordt 1,4 miljoen euro vrijgemaakt.

‘Waarom wordt het autostuur rechthoekig in plaats van rond?’

‘Ik zie dat autosturen steeds minder rond en meer rechthoekig worden. Waarom is dat?’, vraagt lezer T. van Doorn in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie.

Splinternieuwe vrachtwagen bijna met brug en al opgeblazen in Duitsland

Een 32.000 kilo wegende vrachtwagen is op het laatste moment met een megakraan van de Salzbachtalbrug in Duitsland gehesen. De truck stond al bijna drie maanden vast op de deels ingestorte brug.

Utrecht steekt opnieuw stokje voor ‘verfoeide’ verbreding A27, minister wil van geen wijken weten

Utrecht doet opnieuw een poging om een stokje te steken voor de door haar verfoeide verbreding van de A27 door landgoed Amelisweerd. Samen met de provincie stelt de gemeente voor dat een commissie verschillende alternatieven voor de verbreding in beeld brengt. Demissionair minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat houdt echter vol dat de verbreding echt nodig is.

Trucker beleeft nachtmerrie; hij rijdt zich volledig vast, richt schade aan en incasseert meerdere boetes

Een chauffeur uit Macedonië haalde donderdag in de Hoeksche Waard dusdanig rare toeren uit dat hij muurvast kwam te zitten in de berm naast de provinciale weg. De trucker veroorzaakte daarbij flinke schade die hij moet vergoeden en het leverde hem bovendien meerdere bekeuringen op.

Zo’n duizend automobilisten geflitst tijdens massale politieactie rond het knooppunt Gorinchem

Bij zo’n duizend automobilisten valt binnenkort een bekeuring in de bus voor een snelheidsovertreding in de omgeving van het knooppunt Gorinchem.

Is dit het werk van ‘twee meisjes’? Tientallen auto's bekrast, forse schade, politie start onderzoek

Ricardo Merceij zag twee meisjes bezig bij z’n auto met, dacht hij, stoepkrijt. Toen hij z’n Skoda Fabia met een natte lap wilde schoonmaken, ontdekte de krassen in de lak. Tientallen auto’s in Rhoon ondergingen de afgelopen dagen hetzelfde lot. Bij de politie komt de ene na de andere aangifte binnen uit het dorp. ,,Dit is fors.’’

Pagina's