Autonieuws

Heel lang is de stelregel geweest dat je bij een nieuwe Mercedes S-klasse kon zien welke technologie er over tien jaar op jouw straathoek zou staan. Als het aan Mercedes ligt, gaat die rol nu over naar de EQS, het elektrische vlaggenschip dat vandaag al laat zien hoe de toekomst eruitziet.

Bron: nu.nl

In de EU zijn in het afgelopen kwartaal 210.298 volledig elektrische auto's geregistreerd, een toename van 231,6 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee springt het marktaandeel van volledig elektrische auto's in de totale verkoop van 3,5 naar 7,5 procent, zo laat brancheorganisatie ACEA weten.

Bron: nu.nl

Citroën geeft de C5 eindelijk een opvolger. Dit is de Citroën C5 X, een echte D-segmenter, maar wel een op geheel eigenzinnige wijze. <em>AutoWeek</em> kon er alvast een rondje omheen lopen.

Bron: nu.nl

Tot nu toe kon je de Polestar alleen maar krijgen met minstens 400 pk en een batterij van 78 kWh. Daar komt met de komst van de Single Motor-varianten verandering in. <em>AutoWeek</em> ging met het voertuig op pad.

Bron: nu.nl