Autonieuws

Kou en hoge snelheden zijn de natuurlijke vijanden van volledig elektrische auto's. Meer nog dan bij brandstofauto's knagen ze flink aan het rijbereik van de elektrische auto. In Duitsland kijken ze daarom met argusogen naar wat het <em>Autobahntempo</em> voor deze voertuigen betekent. <em>Autobild</em>, het Duitse zusterblad van <em>AutoWeek</em>, joeg daarom twaalf elektrische modellen in straf tempo over de snelweg.

Bron: nu.nl

Motorolie kom je op de gekste plekken tegen: in de schappen van de lokale bouwmarkt tot aan de weekmarkt op het dorpsplein. De olie van een huismerk of met een onbeduidend label is meestal voordeliger dan die van een grote fabrikant als BP, ExxonMobil of Shell. Maar welke motorolie is de beste?

Bron: nu.nl

De Trabant was het stinkende, pruttelende visitekaartje van de DDR. Bedoeld als gezinsauto, maar dramatisch slecht van kwaliteit. Maar hij maakte een hele natie mobiel en kent nog altijd veel fans. Een van hen heeft de auto omgebouwd tot een elektrische auto die rijdt op zonne-energie.

Bron: nu.nl

De zoektocht naar de goedkoopste benzine was nog nooit zo actueel als in 2021. Net als alle andere energieprijzen ging de literprijs door het dak. Ondanks de voorzichtige daling die is ingezet, is het nog steeds een dure grap om je tank vol te gooien. Hoe kun je besparen aan de pomp?

Bron: nu.nl