Autonieuws

Autofabrikanten hebben soms grote moeite om een originele naam voor een nieuw model te verzinnen. Regelmatig wordt dan ook een nieuwe auto geïntroduceerd met een bekende naam uit het verleden, en soms ook nog eens van een ander merk. <em>AutoWeek</em> dook de geschiedenisboeken in voor enkele voorbeelden van deze creatieve armoede.

Bron: nu.nl

Het moge inmiddels bekend zijn: een elektrische auto heeft bij kou een kleiner rijbereik dan bij zomerse temperaturen. Waar komt dat door, wat betekent het in de praktijk en wat kun je er aan doen? We trokken er de afgelopen koude dagen op uit met een elektrische auto om te zien hoe of wat.

Bron: nu.nl

In Nederland kun je twee waterstofauto's kopen, een bij Hyundai en een bij Toyota. Dat zijn tevens de fabrikanten die het actiefst zijn in de ontwikkeling van waterstoftechnologie. Wat er bij Toyota nog meer in het vat zit, onthulde het merk vorige week in Brussel.

Bron: nu.nl

Nu er steeds meer elektrische auto's en plug-inhybrides op de weg komen, leidt dit vooral in de bebouwde kom tot drukbezette, openbare laadpalen. Het plaatsen van een eigen oplaadplek bij je huis is de oplossing. Maar wat komt daarbij kijken?

Bron: nu.nl