Autonieuws

In de auto-industrie gaan stemmen op om volledig elektrische auto's in de toekomst van kleinere accupakketten te voorzien en meer tijd en moeite te steken in hogere laadsnelheden. Dan kun je immers sneller weer op pad en wordt de totale reistijd verkort. Daarvoor heb je wel een dekkend laadnetwerk nodig. Dat is nog niet overal zo, waardoor fabrikanten zich vooralsnog inspannen voor een zo groot mogelijk rijbereik.

Bron: nu.nl

Renault wil in de komende vier jaar negen nieuwe modellen in Frankrijk laten bouwen, waaronder een groot aantal volledig elektrische modellen. Dat moet het banenverlies bij de autofabrikant, waarbij zeker tweeduizend arbeidsplaatsen op de tocht staan, beperken. Daarover zijn onderhandelingen met de vakbonden gestart.

Bron: nu.nl

De nieuwe elektrische auto van de Amerikaanse fabrikant Lucid Motors heeft volgens het Amerikaanse milieuagent EPA een maximaal rijbereik van 520 mijl, omgerekend 837 kilometer. Dat is in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) bekendgemaakt. Die waarde is een nieuw record voor elektrische productieauto's.

Bron: nu.nl

De verkoop van nieuwe auto's in Europa lag in juli en augustus respectievelijk 23,3 en 19,1 procent lager dan in dezelfde maanden een jaar eerder. Daarmee stokt het herstel van de Europese autoverkoop. Met name in de grote markten Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië viel de verkoop tegen.

Bron: nu.nl